Sportclub Monster meedogenloos voor hekkensluiter.


Vandaag zaterdag 28 oktober werd er gevoetbald tegen de onderste van de competitie hvv Hercules. Op veld 1 werd gewacht op deze tegenstander die met het openbaar vervoer 1 voor 1 kwamen aanwaaien. De aftrap werd dan ook 15 minuten uitgesteld, zodat Hercules voldoende manschappen bij elkaar had om te starten. 


Na welgemeende excuses van hun aanvoerder werd er gefloten voor het beginsingaal. Nu was het afwachten hoe de spelers van  Monster tegen deze matige tegenstander zouden voetballen. Voetbalintelligentie is dan heel belangrijk om zoveel mogelijk kansen te creeren waar doelpunten uit voortvloeien.Trainer Arjan Kortleven die elke training heel scherp het positiespel laat oefenen zag de eerste 10 minuten alleen afstandschoten op het doel van Hercules geschoten worden. 
Na enig gemopper van hem alsook vanaf de tribune begrepen de spelers wat er van hen verwacht werd en de driehoekjes en 1 tweetjes werden uitgevoerd zodat keer op keer de vrije man voor de goal kwam. Ik zal u elk doelpunt niet van een beschrijving voorzien , maar er waren een paar wonderschone bij. Grote animator met snelle balbehandeling Roy v/d Ven strooide mat passes en doordat de buitenspelers het veld “breed” hielden konden Duko Blans 4x,Guus Faber 3x,Riley Eikelenborg 2x, Ahmet Ayyildiz 2x, Rody Kruithof 1x , Hidde v/d Arend 1x en Roy 2x scoren. Keeper Dokan Jeekel had een soort van vrije dag en stond vaak als laatste man meters voor zijn srafschopgebied. Dat had de beste speler aan Hercules zijde, de nummer 10 met de aanvoerdersband, goed gezien en hij lobte de bal dan ook een keer vanaf 35 meter over Dokan heen het goal in. Stuart Schouw hield de achterhoede op goede afstand van de middenvelders zodat de ruimtes niet te klein werden om te voetballen. En met assistentie van Boris van Dijk ,Boy Hoevenaar en Riley werd vooral de “nummer 10” van Hercules de rest van de wedstrijd aan banden gelegd. Jim Meijer pakte ook weer veel speelminuten mee en krijgt meer en meer wedstrijdritme.Rest mij nog te vertellen dat door deze 15-1 overwinning sc Monster opgerukt is naar de 5e plaats en zodoende de promotiepoule in zicht is. Het is namelijk zo dat er na de winterstop opnieuw word ingedeeld en de bovenste 4 van deze najaarscompetitie ingedeeld worden in een promotiepoule voor de Hoofdklasse. Maar dat is nog een lange weg te beginnen volgende week zaterdag uit bij het Koningklijke HVV in Den Haag om 12.35.