Jong sc Monster JO-17 start met overwinning. 


Vandaag was het begin van de voorjaarscompetitie. De KNVB had opnieuw ingedeeld en hieruit blijkt dat naast teams die in de najaarscompetitie al bestreden waren ook onbekende teams ingedeeld zijn. Tegen Concordia de tegenstander van vandaag was al eens een oefenwedstrijd gespeeld, maar nu ging het om de punten.


Doordat Guus Faber, Riley van Eijkelenborg en Rody Kruithof geen optimale trainingsweek achter de rug hadden begonnen zij op de bank. Roy van der Ven nog herstellende van zijn operatie aan de knie zat naast ze. 
Zodoende starten zeven eerstejaars JO17 in de “basis”. Keeper Dokan Berendse, middenvelder Ahmet Ayyildiz en Duko Blans en Thijs Looije voorin zijn tweedejaars maar de gehele achterhoede Bo Olsthoorn, Stuart Schauw ,Boy Hoevenaar en Boris van Dijk alsmede middenvelders Andreas Harinxma en David Borgdorff en voorin Hidde van der Arend zijn eerstejaars.De eerste 40 minuten was er niet veel te genieten, ballen werden niet goed aangenomen, veel verkeerde keuzes, weinig overleg kortom het spel oogde zeer stroef. Een uitgespeelde kans viel er nog te noteren, een voorzet van Hidde werd niet afgerond door Duko die op de keeper strande. Dokan had op een paar terugspeelballen na niets te doen.
De tweede helft was beter en al snel had Monster een overwicht op het veld echter nog niet in de score. Hier moest een fout van Concordia aan te pas komen, de bal kwam wat gelukkig bij Hidde terecht die snelde naar de goal en met een droge schuiver maakte de benjamin van de ploeg de 1-0. De wedstrijd werd gecontroleerd.Guus,Rody en Riley waren inmiddels al in de ploeg gekomen voor Stuart,David en Bo. Dat Duko in de laatste minuut de 2-0 maakte na een goede assist van Hidde gaf de eindstand een beter gevoel, zeker richting volgende week als de uitwedstrijd tegen Lyra op het programma staat.